FORUM PRZENIESIONE: www.newempires.gq
Normalne drzewa mają kwadratową podstawę - chodzi o ten kwadrat w kolorze białym który jest widoczna po zaznaczeniu.
Przyjmijmy, że jest to kwadrat 1 x 1 cm. Chodzi mi o to by Zrobić drzewa które będą miały podstawę 0.5 x 0.5... To sprawi że między takimi drzewami będzie można chodzić. Takie coś przyda się w scenariuszach.
Ooo tak, zawsze o czymś takim marzyłem. Już sobie wyobrażam konkwistadorów przemierzających puszczę.
Niew eim, czy nie zmniebyłoby to za mocno rozgrywki na multi czy w oryginalnych kampaniach AoE 2 :/ Ale fakt, pomysł świetny
Hmmm, w sumie można dodać opcję przed grą multi/standardową "Przenikanie przez drzewa" czy coś takiego. Opcja znajdowałaby się tam gdzie jest np. opcja drużyny razem, itd.
Mi chodzilo o to bardziej zeby takie drzewa byly po prostu w edytorze a w rozgrywce normalne bo rozgrywce to to by tak wszystko zmienilo ze szok... ale w sumie mozna dac taka opcje ale nie wiem czy uda sie to technicznie zrobic bo to na pozor latwe a tak na prawde ogrom roboty...
Tylko trzeba z nim pogadać.
no racja A Rychu w ogole jeszcze pamieta o dodatku?
Oczywiście, że pamięta. Ale nie tak często siedzi nad eksperymentowaniem genie.
W sumie ciekawy pomysł. Moja koncepcja to dodanie nowych drzew, i ustawienie ich podobnie jak daszki w town center(można pod nimi chodzić). Jednak trzeba by powalczyć z dziwnym wyglądem chodzenia przez drzewa. W każdym razie w wolnej chwili postaram się zrobić coś w tym kierunku